A gyermekkori vizelet-visszatartási problémák közül a leggyakoribb az akaratlan éjszakai ágybavizelés, más néven az enurézis nokturna. Gyakrabban fordul elő fiúknál, elsőszülött gyermekeknél és azoknál, akiknek egyik vagy mindkét szülője bepisilt kiskorában. Az éjszakai ágybavizelést két nagy csoportra lehet osztani. Az egyik csoport az elsődleges (primer) forma, amiről akkor beszélünk, ha a gyermek ötéves elmúlt és rendszeresen bepisil éjszaka. A másodlagos (szekunder) forma azt jelenti, hogy a gyermeknek volt már legalább fél évig tartó száraz időszaka, de visszaesett és újra bepisil. Ezeknél az eseteknél általában ki lehet deríteni a háttérben meghúzódó okot. Nagyon fontos, hogy nem szabad halogatni a kivizsgálást, mert ennél a típusnál a gyógyulási arány kimondottan jónak mondható és a bepisilés többnyire csak átmeneti szokott lenni.

"A kisfiunk 12 éves és majdnem mostanáig gyakran előfordult, hogy éjszaka bepisilt. Volt olyan is, hogy nem teljesen pisilt be, de legtöbbször mind bement. Nagyon aggasztott, hogy nappal is elkezdődtek a problémák. Nem tudta 100%-ban tartani a vizeletét és egy kevés bement az alsónadrágba. Az volt a legrosszabb, hogy gúnyolódni kezdtek rajta az osztálytársai, már teljesen ki volt borulva tőle. Annyira, hogy nem akart iskolába menni. Mindennaposak voltak a reggeli cirkuszok.

A nefrológián az orvos nem írt fel gyógyszert, mert szerinte a gyereknek diszfunkcionális vizelése volt. Ultrahangra is küldött, ahol enyhe vesemedence-tágulatot találtak nála. Az volt a javaslata az orvosnak, hogy menjen kétóránként vécére és napközben egyforma elosztásban igya a folyadékot, este pedig csak vizet ihat. Elkezdtünk egy medenceizom tornát is és lekopogom, nagyon sokat javult a helyzet. Már szinte egyáltalán nem pisil be éjszaka és nappal is sokkal jobb lett a helyzet. Régebben kb. 10 esetből 8 pisis alsónadrág, most 10 esetből talán egy-kettő. Nagyon boldog vagyok.”