"Az én gyerekem is bepisilt éjszakánként majdnem nyolcéves koráig. Sokáig ébresztettem éjszaka és százszor elmondtam neki, hogy ne legyen lusta éjjel kimenni, ha érzi, hogy rájön az inger. Biztos voltam benne, hogy a lustasága miatt nem megy ki. De ez egy nagy baromság volt a részemről. Akkor döbbentem rá, hogy milyen lökött vagyok, amikor egyik alkalommal felébresztettem és mondtam, hogy menjen ki a vécére végre egyedül. Kimászott az ágyból, ment pár lépést, de szinte aludt, csukva volt a szeme. Aztán letolta a pizsamáját és mielőtt bármit tehettem volna, a szőnyegre pisilt. Utána, mint aki jól végezte dolgát, felhúzta a pizsamáját és visszabújt az ágyába. Reggel elmondtuk neki az apjával, hogy mi történt, először nem akarta elhinni. Nagy nehezen, de végül belement, hogy vegye vissza éjszakára a pelenkát. Aztán amikor elmúlt nyolc, nem sokra rá vége lett a bepisilős korszaknak."


„Legbelül úgy éreztem, hogy nem kéne kelteni a lányomat, de mindenki az ellenkezőjét mondta, az orvos, a védőnő, az anyám…Keltettem a meggyőződésem ellenre, nehogy azt gondolják, hogy nem érdekel. De inkább azért keltem fel, mert nem találok rávaló pelenkát, eléggé husis kislány, van rendes pocakja is. Amikor felébresztem és kiviszem kétszer is éjjel, látni, hogy nincs is magánál, jön velem, mint egy kis zombi, aki azt sem tudja, hol van. Szóval nem hinném, hogy ő sérül ettől, inkább nekem nagyon fárasztó kétszer felkelni hozzá éjszaka.”


„Az én lányom lassan hatéves, megpróbáltam keltegetni, de nem sok sikerrel. Két-három hét után abba is hagytam. Kb. felére csökkent a keltegetéssel a bepisilések száma, de majd leszakadt a derekam, mire 2-3-szor kicipeltem éjjel a vécére. Szóval, nekünk nem vált be. Utána megpróbáltam pelenka nélkül altatni, hátha úgy könnyebben felébred az ingerre, de nem jött be a dolog. Minden reggelre tiszta pisi volt az ágynemű. Nem akartam visszaadni rá a pelenkát, ő végképpen nem akarta, de megbeszéltük, hogy ez így nem állapot, kell a pelenka. Most ott tartunk, hogy kb. két bepisilés van egy héten, ez már nagyon jó arány a heti héthez képest. Remélem, mire kezdi a sulit, elmúlik teljesen.”


„Alapvetően szerintem ez egy érési folyamat. Az én fiam ötévesen még sokszor bepisil éjszaka. Nem ébred fel rá és képes lenne reggelig a pisiben aludni nagy nyugalomban. Próbálok este kevesebb folyadékot adni neki, amúgy meg szépen ráadom a pelenkát és annyi. Majd, ha érettebb lesz az idegrendszere, akkor biztos működni fog a dolog rendesen. Én ezen nem fogok idegeskedni.”

Húgyúti fertőzések
Az urológus szakorvos a vesét és húgyutakat érintő betegségekkel és a következményekkel foglalkozik. Gyermekkorban leggyakoribbak az ágybavizelé...
Hallottál már a giggle inkontinenciáról?
Az úgynevezett giggle inkontinencia főleg a lányokat érinti, fiúknál jóval ritkábban fordul elő. A sürgősségi inkontinenciának egy olyan speciális for...