Az úgynevezett giggle inkontinencia főleg a lányokat érinti, fiúknál jóval ritkábban fordul elő. A sürgősségi inkontinenciának egy olyan speciális formájáról van szó, ami többnyire erős nevetésnél jelentkezik. Az oka általában az, hogy az érintettnél még nem működik rendesen a reflexes hólyagürítés akaratlagos gátlása.


„Kislányom 9 éves és egyetlen helyzettől eltekintve, már régóta szobatiszta éjjel is, nem csak nappal. Az a helyzet, hogy ha nagyon elkezd nevetni, akkor bepisil. Ez hetente egy-két alkalommal fordul elő. Ilyenkor nem csak becsurog egy kicsit, hanem teljesen bepisil. Voltunk orvosnál, de nem találtak szervi okot. Az orvos azt mondta, hogy nevetés közben a kislányomnak annyira ellazul az izomzata ott lent, hogy nem tudja tartani a vizeletét és bepisil. Szerinte az a megoldás, hogy erősítjük ezeket az izmokat. Most ezzel próbálkozunk. Plusz változtatni próbálunk azon is, hogy gyakrabban és rendszeresebben menjen el pisilni, mint eddig. Ja és azon is, hogy eleget igyon és nagyjából egyenletesen elosztva az innivalót napközben.”

„A kisfiam 9 éves, 5 éves kora óta semmi problémánk nincs az éjszakai és a nappali szobatisztasággal, de ha nagyon rájön a nevetés, akkor bepisil. Ez körülbelül 3-4 alkalommal történik meg egy hét alatt. Nem csak egy kicsit pisis lesz a gatyó, hanem teljesen bemegy az egész. Már nem merünk neki vicces dolgokat mondani. Így próbáljuk elkerülni, hogy bepisiljen, de így nem lehet élni. Amúgy egy kiegyensúlyozott, vidám gyerek. Voltunk mindenféle vizsgálaton, azt mondták, szervi probléma nem áll fenn. Az egyik orvos azt mondta, hogy a fiamnak nevetés kapcsán jelentkező inkontinenciája van. Ez egy speciális fajtája az inkontinenciának. Azt jelenti, hogy a gyerek annyira belefeledkezik a nevetésbe, hogy teljesen ellazul az húgyhólyag záróizomzata és bepisil. Nem egyszerű a kezelés, de lehet rajta segíteni két dologgal is. Az egyik, hogy meg kell erősíteni azokat a záróizmokat, a másik, hogy változtatni kell az eddigi vizelési szokásokon. Például állva pisilés helyett pisiljen a kisfiam ülve.”

"Velem is elő szokott fordulni, hogy bepisilek, amikor nagyon nevetek. Akkor a legcikisebb, mikor suliban vagyok. Most mondok egy példát, valamelyik nap az osztályban el kellett játszani egy jelenetet, mert készülünk egy előadásra. Elkezdtük játszani, minden jól is sikerült, de a végén volt egy nagyon vicces jelenet és eléggé ügyesen sikerült eljátszani. Annyira jól, hogy az egész osztály röhögött velem együtt és annyira nevettem, hogy éreztem, hogy kezdek bepisilni. Nem ment be teljesen, mert gyorsan leültem és vissza tudtam tartani a végét, de az eleje becsurgott. Gyorsan magamra kötöttem egy hosszú pulcsit a derekamra, nehogy valaki meglássa. Így sikerült megúsznom a dolgot, mert szerencsére ez már az utolsó órán volt és utána egyből mentem haza. Otthon sem szoktam elmesélni, ha véletlenül így járok. Azt hiszik anyámék, hogy már kinőttem ezt a dolgot.”

Bepisil éjszaka - fel kell ébreszteni vagy nem?
"Az én gyerekem is bepisilt éjszakánként majdnem nyolcéves koráig. Sokáig ébresztettem éjszaka és százszor elmondtam neki, hogy ne legyen lusta éjjel ...
Eljátssza az időt és bepisil?
Előfordul, hogy a gyermek alsóneműje estére egy kicsit pisis lesz vagy néha bepisil. Ennek többnyire a szülők nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget...