Sokan gondolják úgy, hogy éjszakai ágybavizelés csak gyermekeknél és kimondottan idős, magatehetetlen felnőtteknél fordul elő.

Azonban a fiatal felnőttek közül is vannak, akik ezzel a problémával küzdenek. Az esetek többségében próbálják titokban tartani, ameddig csak lehet. A szégyenérzet és a téma tabu jellege miatt nehezen szánják rá magukat, hogy orvoshoz forduljanak, pedig erre nagy szükségük lenne minél előbb. Nézzünk egy konkrét esetet.

„Egyedül a párom tudja, hogy éjszakai ágybavizeléssel szenvedek. Nem nevezném rendszeresnek, mert van olyan, hogy egy hónapban csak egyszer van. De azért olyan is van, hogy egy héten 2-3 alkalommal van. Nagyon odafigyelek a folyadékbevitelre, hogy ne igyak sokat. Átlagban 1 litert iszok folyadékban naponta. Ebben benne van a leves is. És délután 5-6 óra után már szinte semmit nem iszok, csak amit a fogmosás után iszok, de az csak pár korty. Mindig elmegyek vécézni is lefekvés előtt. Sokszor sírok, amikor arra ébredek, hogy megint megtörtént. Félek, hogy az ágybavizelés tönkre fogja tenni a párkapcsolatomat.”


Stressz inkontinencia és intim torna
"27 évesen megszültem a fiam és azóta ha nagyot tüsszentek vagy köhögök, akkor elcsepeg egy kevés vizelet. Ugyanez van, amikor ugrálok edzés közben. A...
Bepisil az óvodában
„Kislányom majdnem hároméves volt és mehetett is az óvodába egyből, mert teljesen szobatiszta volt napközben. Szépen, ügyesen önállóan végezte a pisit...