„S.O.S. segítséget kérek! Annyira tele vagyok negatív érzésekkel, hogy el sem tudom mondani. Tiszta lelki beteg vagyok attól, hogy bárhogyan is próbálkozom, a lassan hároméves fiam még csak köszönő viszonyban sincs a szobatisztasággal. A barátaink hasonló korú gyerekei már rég elfelejtették a pelenkát, mind szobatiszta, csak a miénk nem. Nem tudom, miért vagyok ilyen szerencsétlen, annyira rossz anya lennék?! A kisfiamnak lassan mennie kellene az óvodába, de így nem tudom mi lesz. Egyszerűen nem hajlandó ráülni a bilire vagy a vécére. A gyerekorvos azt mondta, hogy nem kell aggódni, majd megérik rá. De mégis mikor?! És hova tegyem, ha majd megyek vissza dolgozni? Kössem a hátamra és vigyem magammal a munkába? Vagy tegyem be egy csomagmegőrzőbe? Rosszul vagyok, ha arra gondolok, hogy az oviig nem lesz szobatiszta. Mit tudok tenni?”


Mire ügyeljünk, ha bepisil a gyermek?

  • Nem kell úgy tenni, mintha a probléma nem létezne, de figyelni kell arra, hogy a nap központi témája ne a bepisilés legyen.

  • Nem szabad megbüntetni vagy megszégyeníteni a gyermeket ha bepisil, mert ez csak ront a helyzeten.

  • Nem szabad elfelejteni, hogy a gyermek számára a gyakori bepisilés eleve komoly problémát jelent. A különbözőség érzése könnyen az önbizalma csökkenéséhez és a társas kapcsolatok zavarához vezethet.

Visszaesett és újból bepisil
„Azért írom meg az esetünket, mert talán megnyugtatja azokat, akik hasonló cipőben vannak, mint mi voltunk. A kislányunk még nem volt három és már éjs...
Segítség, becsurgat a kislányom!
A nappali becsurgások sokkal több gyermeket érintenek, mint gondolnánk. A szülők általában nem foglalkoznak vele, többnyire elintézik azzal, hogy a gy...